Paste cu sos de conopidă

paste cu sos de conopida jpeg

În bucătăria internaţională sunt cunoscute ca paste fettuccine alfredo, dar pentru noi, mai simplu se pot numi paste cu sos de conopidă. Iar reţeta o găseşti mai jos

Ingrediente

400 g paste fettuccine 1 conopidă 6 căni supă de legume 6 cîţei usturoi, pisaţi 1 lingură unt sare nucşoară piper 1 lingură ulei de măsline ¼ cană smântână 1 cană apă în care au fiert pastele

Mod de preparare

Curăţă şi mărunţeşte conopida. Fierbe supa de legume şi pune conopida în ea. Lasă până se înmoaie, cam 15 minute, pentru a obţine un sos cât mai moale. Între timp, topeşte untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă usturoiul pisat şi sotează 4-5 minute.

În timp ce se face usturoiul şi conopida, fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Psătrează o cană din apa în care au fiert pentru a o adăuga peste sos.

Pune conopida într-un blender împreună cu 2 căni din supă. Adaugă usturoiul sotat, sare, nucşoară şi piper şi mixează până obţii consistenţa unui piure. Adaugă uleiul de măsline. dacă amestecul este prea gros mai pune apă sau zeamă de legume. Când piureul e gata, transferă compoziţia într tigaia în care a fost untul cu usturoi.

Adaugă smântâna şi lasă la făcut la foc mic. Adaugă cana cu apă în care au fiert pastele şi păstrează caldă. Amestecă pastele şi sosul şi serveşte imediat.

sursa: http://step-by-step-recipes.com