Primăvara aduce în pieţe îndrăgitele urzici. Sunt delicioase în ciorbe sau alături de mămăliguţă, dar ai încercat până acum paste cu sos de urzici?

De ce ai nevoie pentru paste cu sos de urzici

250 g paste

750 g urzici

1 ceapă

3-4 căţei usturoi

2 linguri ulei

sare

piper

50 g parmezan

Cum se prepară paste cu sos de urzici

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care le strecori şi le treci pe sub un jet de apă rece.

Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi 5 minute în apă cu sare. Le scurgi şi le toci sau le pasezi în blender. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă, după care adaugi urzicile şi căţeii de usturoi pisaţi. Potriveşti de sare şi piper şi aştepţi până scade sosul.

Serveşti pastele cu sos de urzici, iar deasupra presari parmezan.

Loading...