Ne-am gândit că fiind luni, iar în weekend aţi stat destul de mult în bucătărie, să preparaţi ceva rapid şi la îndemână: paste cu şuncă şi legume.

Ingrediente paste cu şuncă şi legume

300 g paste penne colorate
200 g şuncă
1 ardei gras portocaliu
150 g rondele de măsline negre şi verzi
2 fire ceapă verde
sare
piper

Pentru asezonat:
4 linguri iaurt gras
3 căţei de usturoi

Mod de preparare pentru paste cu şuncă şi legume

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg în strecurătoare şi se aşază apoi în salatieră. Se taie şunca cubuleţe, se curăţă ardeiul de seminţe şi
se taie cubuleţe. Se aşază aceste ingrediente peste paste, se adaugă măslinele feliate, ceapa tăiată rondele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Separat, se amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit. Sosul obţinut se amestecă uşor cu ingredientele din salatieră pentru a le asezona.

sursa foto: Shutterstock

Loading...