Paste la cuptor

Macaroni Pudding with Mill Meat jpeg

O reţetă pe care să o pregăteşti atunci când ai chef să te răsfeţi cu o porţie de paste pline de sos, alături de care să serveşti vinul preferat.

Paste la cuptor

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 500 g carne tocată, amestec vită şi porc
  • 100 g kaizer ● 2 cepe
  • 2 roşii ● 150 ml suc de roşii ● 1 lingură pastă de tomate ● 1 căţel de usturoi
  • 5 linguri ulei ● sare
  • piper ● 50 g caşcaval
  • pătrunjel, pentru decor

Reţetă uşoară de paste la cuptor

Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi şi le dai deoparte. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în 4 linguri de ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea şi o ţii, amestecând constant, până când scade apa lăsată.

Opăreşti roşiile, le descojeşti, le toci şi le adaugi peste car­ne, împreună cu usturoiul tocat. Dizolvi pasta de tomate în su­cul de roşii şi torni peste carne, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai kaizerul, îl adaugi peste ingrediente, acoperi şi fierbi totul, la foc mic, 10-15 minute.

Ungi cu uleiul rămas o tavă de cuptor, aşezi pastele sub forma unui cuib şi răstorni în mijlocul lor compoziţia cu carne. Razi caşcavalul şi dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi o ţii până se gratinează caşcavalul. Serveşti cu pătrunjel.