Păstrăv în crustă de sare

pastrav in crusta de sare jpeg

Poţi prepara păstrpvul la cuptor, la tigaie, la grătar sau în papiotă. Sau poţi face chiar această reţetă de păstrăv în crustă de sare, deloc complicată. La păstrăv, poţi servi migdale prăjite, ciuperci proaspete, usturoi sau un sos din vin alb. Încearcă şi icrele de păstrăv!

Păstrăv în crustă de sare - Ingrediente (2 porţii)

2 păstrăvi 4 albuşuri 2 căni sare grunjoasă crenguţe rozmarin 2 linguri cimbru uscat 1 lămâie

Păstrăv în crustă de sare - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi peştele de solzi şi de intestine şi îl speli. Baţi albuşurile şi apoi încorporezi sarea. Pui cimbrul, câte o lingură, în cavitatea fiecărui peşte şi laşi deoparte. Aşezi 4 linguri din amestecul de albuşuri pe fundul unui vas termorezistent. Pui peştii peste, iar cu restul amestecului îi îmbraci în totalitate. Dai la cuptor 25-30 de minute. Când scoţi, spargi crusta de sare şi-l serveşti cu crenguţe de rozmarin şi feliuţe de lămâie.