Patatas bravas. Reţeta spaniolă delicioasă

1 captura de ecran din 2019 05 08 la 14 37 52 png png

Patata bravas, în traducere cartofi curajoşi, este o reţetă spaniolă de cartofi crocanţi cu un sos de roşii picant deasupra. Este o reţetă excelentă de servit ca garnitură la o friptură.

Ingrediente pentru patatas bravas:

3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă paprica iute 1/2 linguriţă fulgi de chilli 1/2 linguriţă sos tabasco 1 linguriţă oţet de vin 125 ml sos de roşii 1,5 kg cartofi albi 180 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit sare

Mod de preparare patatas bravas:

Pentru sos, încinge ulei de măsline într-o tigaie şi adaugă pasta de tomate şi fulgii de chilli, tabasco şi oţetul. Amestecă şi asezonează cu sare şi piper. Dacă amestecul e prea gros, adaugă puţină apă.

Taie cartofii în cubuleţe. Pune-i într-o oală cu apă clocotindă pentru 6-7 minute. Scurge-i şi apoi încinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte cartofii pentru 10 minute, având grijă ca fiecare parte să fie crocantă. Pune cartofii pe farfurie şi adaugă sosul, apoi pune nişte fulgi de chilli şi serveşte.