Pate din ficat de pui

profimedia pate pui jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!

Dificultate medie/Preparare: 1 h/4 porţii

Ingrediente

300 g ficat de pui

150 ml frişcă lichidă

30 g unt

2 cepe

40 ml coniac

1 crenguţă de cimbru

sare

piper

Pentru servit:

smochine proaspete, opţional

Mod de preparare:

Speli ficatul de mai multe ori în apă rece. Tai ceapa julien, iar crenguţa de cimbru o rupi. Pui untul într-o tigaie şi-l topeşti, adaugi ficatul, ceapa şi cimbrul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci până când ficatul este gata. La final, torni coniacul şi mai laşi pe foc 2 minute, îl pasezi cu blenderul, apoi îl treci printr-o sită. Separat, baţi frişca şi o amesteci cu ficatul.

Serveşti pateul cu smochine proaspete.

FOTO: Profimedia