Pateuri cu brânză şi spanac

pateuri spanac branza jpeg

Simplu, gustos, rapid şi la îndemână. Pateurile cu brânză şi spanac pot fi oricând gustarea sau aperitivul perfecte.

Ingrediente pentru pateuri cu brânză şi spanac

1 pachet foitaj 300 g spanac congelat 2 ouă + 2 gălbenuşuri 1 linguri făină 50 ml lapte 150 g telemea 2 căţei de usturoi sare piper ulei

Mod de preparare pentru pateuri cu brânză şi spanac

Se căleşte spanacul decongelat într-o lingură de ulei, se adaugă usuroiul pisat şi făina desfăcută în lapte. Se amestecă până se îngroaşă compoziţia, se pune sare şi piper, după gust, se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească. Se adaugă două ouă, telemeaua rasă şi se omogenizează totul. Se întinde o foaie din jumătate de foitaj decongelat. Se taie rondele cu diametrul de 8 cm cu care se îmbracă forme mici de tartă. În fiecare formă se pune câte o lingură din crema de spanac. Se întinde cealaltă jumătate de foitaj şi se taie rondele de 5 cm, care se aşază în forme ca un căpăcel, lipind bine. Se aşază toate pateurile cu brânză şi spanac într-o tavă, se ung cu gălbenuş şi se dau la cuptor pentru 30-40 de minute.