Pateuri cu gem şi migdale

pateuri cu gem si migdale jpeg

Răsfaţă-te cu această reţetă la un ceai ori o cafea fierbinte!

Pentru aluat 400 g făină 250 g margarină 1 praf de sare 1 praf de copt 2 linguri oţet 4 linguri apă

350 g gem de vişine

100 g migdale feliate

Cum se prepară

Se cerne făina într-un castron mare. Se adaugă margarina rasă pe răzătoarea mare şi se freacă uşor între degete, fără a se frământa. Se adaugă praful de sare, praful de copt, oţetul, apa şi se frământă bine până se obţine un aluat uniform şi elastic. Se dă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.

Se întinde aluatul în foaie subţire şi se taie în pătrate cu latura de 10 cm. Se pune câte o linguriţă de gem de vişine în mijlocul pătratului şi se pliază ca un plic, îndoind colţurile spre

interior.

Se aşază „plicurile” pe o tavă tapetată cu folie specială pentru copt, se presară deasupra migdalele feliate şi se coc circa 30 de minute la temperatură potrivită. Sunt delicioase la micul dejun.