Pavlova cu fructe

1374366 587237147989645 998108568 n jpeg

Această reţetă am primit-o de la Pamfilia Bruma, din Judeţul Botoşani! Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro

Ingrediente:

Pentru blat:

5 albuşuri 200 g zahăr 2 linguriţe amidon 1 linguriţă oţet 1 esenţă vanilie 1 lingură praf sare

Pentru umplutură:

200 ml frişcă lichidă

1 lingură zahăr

1 întăritor frişcă

Pentru decor:

1 kiwi, 2 nectarine, 1 banană

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Când spuma a devenit tare şi se ţine de paletele mixerului începem să adăugăm zahărul lingură cu lingură, mixând bine. La final vom obţine o spumă lucioasă, după care se adaugă oţetul, amidonul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează uşor. Pe o hârtie de copt se desenează un cerc de mărimea platoului. Umplem cercul cu un strat de bezea. Restul de albuş se spriţează, formând marginea tortului. Se dă tava la cuptor timp de 30 minute la foc mic.

Pentru umplutură se bate cu mixerul frişca lichidă, se adaugă întăritorul şi linguriţa de zahăr. Se mixează până când se întăreşte frişca. Punem blatul pe un platou şi umplem mijlocul cu frişcă bătută. Ornăm cu banane, nectarine şi kiwi.