Cauţi să prepari o reţetă delicioasă de paste? Iată o recomandare care îţi poate fi pe plac, mai ales că se găteşte rapid şi simplu. Penne cu sos gorgonzola, rucola şi alune caju, numai bune de servit la prânz, într-o zi de weekend!

Ingrediente pentru Penne cu sos gorgonzola, rucola şi caju

  • 400 gr penne
  • 250 g rucola
  • 150 g gorgonzola
  • 500 ml smântână dulce
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g caju
  • sare şi piper
     

Mod de preparare Penne cu sos gorgonzola, rucola şi caju

Foloseşte o tigaie în care să pui la încălzit smântâna, iar atunci când dă în clocot, se adaugă gorgonzola. Amestecă bine până când brânza se topeşte complet. 

Spală rucola, usucă bine frunzele şi toacă-le mărunt. Adaugă peste sosul de brânză şi asezonează cu sare şi piper, după gust. 

Pune pastele la fiert, în apă fierbinte cu sare şi lasă-le confort indicaţiilor de pe ambalaj. De regulă, pastele se fierb al dente, însă dacă le preferi mai moi, adaugă alte 2-3 minute peste timpul precizat. Când sunt gata, lasă-le la scurs, apoi adaugă-le peste sosul de brânză. Adaugă parmezan ras pe deasupra şi alune caju strivite. 

Se servesc imediat. Poftă bună! 

Loading...