Pere caramelizate

pere jpeg

În combinaţie cu doar câteva ingrediente, perele pot deveni un desert stilat şi totuşi simplu de preparat.

Dificultate mică / Preparare: 1 h / 2 pere

Ingrediente:

2 pere

200 g unt

150 g zahăr brun

200 g ciocolată neagră

50 g miez de nuci mărunţit

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă. Într-o crăticioară adâncă pui untul tăiat cubuleţe şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 205 °C, până se topeşte. Adaugi zahărul brun şi pui perele astfel încât să fie acoperite.

Coci perele până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Le răsuceşti pe cealaltă parte şi le mai laşi la cuptor alte 10 minute.

Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Scoţi perele din cuptor, le aşezi pe o farfurie pentru a se răcori puţin, apoi le treci prin ciocolata topită şi prin nuci şi le laşi la răcit.

FOTO: Profimedia