Pere fierte în suc de mere şi rodii

pere fierte in suc de mere si rodii jpeg

Încearcă o reţetă simplă de pere poşate (fierte într-un sirop) cu iaurt şi vei obţine un desert delicios şi deloc complicat. Aceste pere poşate sunt o variantă minunată, fie că vrei să le serveşti la micul dejun sau la desert. Sunt uşor de fiert într-o combinaţie de suc de mere şi suc de rodii, alături de un baton de scorţişoară şi coajă de portocală.

Ingrediente (4 porţii)

180 ml suc de mere 120 ml suc de rodie coajă de portocală (5 cm lungime) 1 baton scorţişoară 2 pere, curăţate, tăiate jumătăţi 1 iaurt simplu

Mod de preparare

Într-o cratiţă mică, la foc mediu spre mare, pui la fiert sucul de mere, sucul de rodii, coaja mare de portocală şi batonul de scorţişoară.

Cureţi perele de coajă, le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Pui perele cu faţa în jos în cratiţa de pe aragaz. Dai focul mai mic şi amesteci uşor până când vezi că poţi să înfigi cu uşurinţă un cuţit în pere (fructele încep deja să se înmoaie în acest moment). Fierbi perele 10-20 de minute şi pui sucul peste ele, cu o lingură, pe măsură ce le ţii pe aragaz.

Iei perele de pe foc dacă vezi că s-au înmuiat şi le laşi deoparte să se răcească. La foc mediu spre mare, fierbi lichidul rămas, preţ de 7-8 minute, până scade şi se formează o glazură sau un sirop mai gros. Torni siropul peste fructe. Dai perele la frigider înainte de a fi servite.

Aşezi jumătate de pară pe fiecare farfurie şi pui peste fiecare o cantitate mare de iaurt, cu o lingură.

Sursa: skinny taste