Peşte cu cartofi şi ceapă la cuptor (lipsa de calciu)
Hipocalcemia sau lipsa de calciu, cum este cunoscută popular, poate fi ameliorată dacă introduci în dieta ta alimente bogate în acest mineral: iaurtul, brânza şi caşcavalul, peştele, migdalele, varza, broccoli, seminţele de in.
Ingrediente 1 kg cartofi 300 g ceapă 200 g caşcaval 300 g bulion sare piper 4 file peşte (de care vrei) ceapă verde ulei unt Mod de preparare
Cureţi cartofii şi îi fierbi întregi circa 20 de minute. Îi scurgi de apă şi îi tai rondele. Căleşti ceapa tocată julien, adaugi bulionul şi laşi pe foc 10-15 minute. Separat, rumeneşti în puţin ulei rondelele de cartofi pe ambele părţi, întorcându-le uşor, să nu se sfărâme. Pui ceapa şi bulionul şi mai laşi două minute. Torni totul într-un vas termorezistent uns cu ulei, pui felii de caşcaval sau caşcaval răzuit, potriveşti gustul de sare şi piper şi coci în cuptorul încins până se topeşte caşcavalul. Între timp, speli peştele, îl tamponezi cu un şervet absorbant şi potriveşti de sare. Încingi puţin unt, într-o tigaie, şi laşi peştele să se pătrundă pe ambele părţi. Serveşti împreună cu cartofi şi frunze de ceapă verde tocate, pe deasupra.