Bine preparat, combinat cu ingrediente care îi completează savoarea şi-i pun în valoare textura, peştele poate fi o alegere perfectă pentru oricare dintre mesele zilei.

Dificultate medie / Preparare: 50' / 4 porţii

Ingrediente:

700 g peşte alb, de preferat cod

200 g ciuperci champignon

15 g capere

2 crenguţe tarhon

200 g unt

sare, piper

½ căpăţână usturoi

1 linguriţă chili

50 g parmezan

½ linguriţă zeamă de limetă

Mod de prepare:

Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.

Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute. Presari sare şi piper, după gust şi mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.

Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul