Delicios, crocant şi uşor de preparat, pieptul de pui picant rumenit la cuptor te îmbie să-l încerci!

Ingrediente pentru piept de pui picant rumenit la cuptor

2 bucăţi piept de pui dezosat, fără piele

1 ceapă

3 căţei de usturoi

zeama de la 1 lămâie

½ linguriţă zahăr

sare, după gust

2-3 linguri ulei

piper negru, după gust

2 linguri boia picantă

1 legătură ceapă verde

Cum se prepară pieptul de pui picant rumenit la cuptor

Tai bucăţile de piept de pui pe jumătate. Pui într-un blender ceapa, usturoiul, lămâia, sarea, zahărul şi uleiul şi le mixezi până se omogenizează. Ungi carnea cu aceast amestec, pe ambele părţi, o acoperi şi o dai 2 ore la frigider.

Într-o tigaie cu ulei încins, pui bucăţile de pui, le laşi 5 minute pe foc, apoi le transferi într-o tavă unsă cu ulei, turnând zeama lăsată de ele. Presari piperul şi boiaua picantă. Dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute. Când e gata, decorezi cu fâşii de ceapă verde.

Sursă: http://www.stumbleupon.com

Loading...
Evaluează articolul