Piftia este nelipsită de pe masa de Sărbători a românilor. Vă prezentăm o variantă vegetariană, cu legume, ideală în post şi, de ce nu, de Sărbători.

Dificultate mică / Preparare: 40' / 4 porţii

Ingrediente

1 ceapă

3 morcovi

1 dovlecel

1 ardei gras roşu

½ ţelină

200 g porumb dulce din conservă

2 căţei usturoi

câteva fire pătrunjel

2 linguri ulei

3 pliculeţe de gelatină Vege-Gel

sare

piper roşu

salată

Mod de preparare:

Morcovii, dovlecelul, ardeiul, ţelina şi ceapa le tai cubuleţe şi le pui la fiert în 3 litri de apă până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper. Strecori legumele şi laşi supa la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat, pătrunjelul tocat şi gelatina.

Pui supa strecurată pe foc până dă într-un clocot. Aşezi legumele din supă în vase, adaugi şi porumbul, iar peste ele torni supa. Laşi să se răcească la temperatura camerei, apoi dai vasele la frigider 3-4 ore.

Serveşti piftia cu roşii tăiate sau cu orice fel de salată.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul