Piftie cu limbă de porc

Wild Boar Aspic with Red Peppercorns jpeg

Când ne gândim la sărbătorile de iarnă, piftia cu limbă de porc ne vin automat în minte. Noi îţi dăm cea mai bună reţetă.

De ce ai nevoie pentru piftie cu limbă de porc

1 picior de porc 1 ureche de porc ½ căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi  1 ţelină întreagă 2 cepe ¼ kg şorici 2 căpăţâni de usturoi piper roşu

Cum se face piftia cu limbă de porc

Pârleşti puţin piciorul, urechea, şoriciul şi căpăţâna de porc. mLe speli sub un jet de apă şi le opăreşti împreună cu limba de porc. Spumezi şi scurgi apa, apoi le acoperi din nou cu apă şi le pui la fiert cu sare, piper, frunze de dafin, morcovii, ţelina şi cepele tăiate bucăţi mari. Le ţii pe foc 4-5 ore, până se desprinde carnea de pe oase sau 2 ore în oala sub presiune. La final, scoţi carnea şi legumele şi le laşi la răcit.

În zeama rămasă pui usturoiul pisat, mai dai în câteva clocote, stingi focul şi alegi carnea de pe oase, cureţi limba de pieliţă, apoi o tai. Pe fundul unei tăvi, presari puţin piper roşu, aşezi bucăţile de carne, alternând cu şoriciul, apoi torni zeama strecurată, cât este caldă încă.

Dai la frigider, peste noapte şi o porţionezi la servire.