Piftie de crap, reţeta tradiţională din Delta Dunării

1 piftie de crap jpg jpeg

Ştiai că se poate face piftie şi din peşte? Noi am descoperit reţeta aceasta de curând şi ne-am gândit să ţi-o prezentăm şi ţie, mai ales că în această perioadă sunt multe dezlegări la peşte. Aşadar, uite în ce constă reţeta de piftie de crap din Delta Dunării.

De ce ai nevoie pentru piftie de crap

1 crap de 1 kg

1 ceapă

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

6-10 boabe de piper

3 căţei de usturoi

1 foaie de dafin

sare

lămâie

 Cum se prepară piftia de crap

Pui la fiert în apă cu sare, după gust, zarzavatul curăţat şi spălat, mai puţin usturoiul, foia de dafin, boabele de piper, capul şi coada de peşte. După ce au fiert legumele, se strecoară zeama şi se toarnă în alt vas în care ai aşezat trunchiul de crap feliat. Ai grijă ca zeama să acopere peştele cu cel mult 2 degete! Iei spuma şi ţii pe foc până când peştele este fiert, îl scoţi, îl dezosezi şi îl aşezi într-un castron. Încerci supa şi dacă o simţi între degete cleioasă înseamnă că e gata, dacă nu o mai laşi la fiert, apoi o dai deoparte, o laşi la răcorit şi pui în ea usturoiul zdrobit şi o strecori peste feliile de peşte din castron. O laşi la rece şi o serveşti, dacă vrei, cu felii de lămâie.