Piftie de curcan, un deliciu nelipsit de pe masa de Crăciun

1 piftie de curcan jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu probleme de sănătate ori pur şi simplu nu preferi carnea de porc, îţi recomandăm să încerci de Crăciun piftie de curcan. Această reţetă este uşor de gătit şi super delicioasă, motiv pentru care nu trebuie să lipsească de pe masa ta.

Ingrediente necesare pentru piftie de curcan:

- 1,5 kilograme de piept de curcan cu os - două picioare de curcan - o ceapă - doi morcovi - un păstârnac - o ţelină - trei foi de dafin - 10 căţei de usturoi - 10-15 boabe de piper - sare, după gust

Mod de preparare piftie de curcan:

Spală şi curăţă bine picioarele de curcan, iar apoi porţionează pieptul de curcan.

Aşează carnea într-o oală mare, acoperă cu apă rece, după care fierbe totul cu sare, până când carnea se desprinde de pe oase.

Adaugă apoi legumele curăţate şi spălate, precum şi foile de dafin şi piperul şi mai lasă pe foc până când curge şi acestea.

Scoate oasele şi aşază carnea pe mai multe farfurii.

Pisează usturoiul cu sare şi amestecă cu zeama. Strecoar-o şi toarn-o peste carne pentru ca acestea să fie bine acoperite.

Dă totul la rece să se închege, iar apoi răstoarn-o pe platou.

Serveşte piftia cu boia şi brânză feta.

Poftă  bună!