Grecii sunt experţi în asezonarea preparatelor, asttfel încât din doar câteva ingrediente poţi obţine un fel de mâncare bun de să te lingi pe degete, aşa cum este şi acest pilaf cu spanac.

De ce ai nevoie pentru pilaf cu spanac

400 g orez cu bobul lung

1 lămâie

900 g spanac

1 ceapă roşie

1 praz

6 linguri ulei

1 lingură pastă de tomate

mărar

piper

sare

Cum se prepară pilaful cu spanac

Cureţi ceapa şi prazul, apoi le toci şi le aşezi într-o cratiţă cu puţină apă. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi 4 linguri de ulei şi le laşi la călit, amestecând constant. Adaugi orezul, amesteci şi, după un minut, pui spanacul tocat şi torni apă cât să acoperi orezul. Pui pasta de tomate şi laşi orezul să fiarbă, adaugând apă fierbinte dacă mai este nevoie. Torni restul de ulei şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pilaful cu mărar tocat.

Sursa http://philosokitchen.com

Loading...
Evaluează articolul