Pilaf din bulgur cu carne

1 shutterstock 1388312246 jpg jpeg

Bulgurul este o cereală foarte sănătoasă, care poate fi folosită în multe reţete. În aceasta este un înlocuitor perfect pentru orez.

Ingrediente 

400 g bulgur mare 

2 cepe

1 ardei roşu 

1 ardei iute 

300 g carne porc 

3 linguri ulei 

sare

piper 

1 lingură bulion 

1 legătură pătrunjel

Cureţi cepele şi ardeiul roşu, le mărunţeşti şi le căleşti în ulei câteva minute. Adaugi carnea spălată şi tăiată cubuleţe, torni o cană de apă şi laşi să fiarbă sub capac 15 minute. 

Speli bulgurul în câteva ape, îl scurgi, îl adaugi în oală şi torni 1 litru de apă fierbinte. Pui pasta de bulion, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi să dea în câteva clocote, acoperi cratiţa şi o dai la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu. Decorezi pilaful cu ardei iute tocat şi pătrunjel proaspăt.

FOTO Shutterstock