Pilaf mănăstiresc

Pilaf mănăstiresc jpeg

M-am gândit să vă prezint astăzi, pentru că este miercuri şi este zi de post, reţeta pentru pilaf mănăstiresc. Este poate cel mai gustos orez pe care l-am mâncat vreodată, prima oară l-am gustat când eram la facultate şi am mers într-o tabără la o mănăstire din Moldova. Pilaful mănăstiresc merge de minune cu o salată de castraveţi muraţi. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru pilaf mănăstiresc, dar şi cum se prepară acest fel de mâncare extrem de gustos:

Ingrediente pentru pilaf mănăstiresc:

- 2 căni de orez, - 4 – 5 căni de apă, - 2 cepe mici, - 1 morcov, - ţelină, - 2 roşii, - 100 de grame de ciuperci, - 3 ardei graşi (unul roşu, unul verde şi unul galben), - 3 – 4 căţei de usturoi, - o lingură cu vârf de vegeta, - 3 linguri de ulei de floarea soarelui, - 1 dovlecel, - sare, - piper, - pătrunjel.

Pilaf mănăstiresc – metoda de preparare:

Spălăm legumele şi le curăţăm. Tocăm ceapa, dăm morcovul pe răzătoare şi tăiem ardeiul bucăţele.

În oala în care prepari pilaful călugăresc, toarnă uleiul, lasă-l câteva minute să se încingă, apoi căleşte ceapa până devine aurie. Adaugă morcovul, ardeiul gras şi usturoiul. După două minute, adaugă şi restul de legume - roşiile tocate şi dovlecelul bucăţele, apoi condimentele.

Adaugă orezul (acesta trebuie spălat în apă rece înainte de acest pas) peste legume şi căleşte-l puţin, amestecând în continuu, timp de câteva minute.

Toarnă apa peste toate ingredientele şi lasă oala pe foc mic timp de trei sferturi de oră – până orezul este suficient de fiert.  La final, se toacă verdeaţa şi se presară pe deasupra acestui preparat. Pilaful mănăstiresc este gata!

Poftă bună.