Piure cu varză roşie

piure cu varza rosie jpeg

Poţi să adaugi legumele tale preferate în compoziţia acestui preparat clasic şi în acest fel îi vei da un plus de savoare. Este o garnitură extrem de simplă şi de gustoasă.

Piure cu varză roşie - Ingrediente

1 kg cartofi, curăţaţi şi tocaţi 40 g unt 125 ml lapte cald ¼ varză roşie, tăiată fideluţă, sotată în ulei 50 g varză de Bruxelles unt, pentru servire sare piper

Mod de preparare

Pui cartofii într-o cratiţă şi îi acoperi cu apă rece. Laşi să dea în clocot, la foc mediu, şi apoi îi fierbi 25 de minute sau până se înmoaie. Îi scurgi şi îi pui din nou în oală. Îi fierbi la foc mic 2-3 minute, până se usucă. Îi pasezi până obţii un piure cremos. Adaugi treptat untul şi laptele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încorporezi varza roşie tocată şi sotată şi deasupra pui bucăţele de varză de Bruxelles. Serveşti cu câteva linguriţe de unt, pus deasupra porţiei.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au