Pizza cu ciuperci şi afumătură

pizza cu ciuperci si afumatura jpeg

Şi vouă vă place pizza, nu? Păi, nu mai pierdeţi vremea şi faceţi cea mai gustoasă pizza.

Ingrediente 400 g făină 200 ml apă călduţă 1 plic drojdie uscată ½ linguriţă zahăr 3 linguri ulei 1 praf de sare 100 g salam 100 g costiţă afumată 2 ciuperci ½ ardei gras verde 2 roşii 150 g mozzarella 100 g caşcaval ras cimbru sare piper

Mod de preparare

Prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi 2 linguri de apă călduţă. O laşi la crescut până îşi dublează volumul, o amesteci cu restul ingredientelor şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la dospit 30 de minute. Întinzi aluatul într-o formă de pizza tapetată şi îl înţepi cu o furculiţă. Cureţi o roşie de coajă, o pasezi şi o întinzi pe blat. Adaugi ciupercile tăiate mărunt, costiţa şi salamul feliate fin, bucăţile de mozzarella, cea de a doua roşie, curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe, şi rondele de ardei gras. Presari cimbru, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit decorezi cu caşcaval. Dai forma în cuptorul încălzit şi o laşi până se rumeneşte.