Pizza cu ciuperci şi Emmentaler

1 shutterstock 1885417732 jpg jpeg

Oricând poţi face o călătorie imaginară în Italia, iar această pizza este preparatul perfect care te va transpune exact acolo.

Ingrediente

Pentru blat:

400-450 g făină

100 ml apă

50 ml lapte

1 ou

15 g drojdie proaspătă

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

50 ml ulei

Pentru sos:

200 g piure de roşii din conservă

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

½ linguriţă oregano sau busuioc uscat

Pentru topping:

100 g caşcaval

300 g mix ciuperci (brune, champignon, gălbiori, după preferinţă)

200 g Emmentaler

verdeaţa preferată, pentru decor

Combini apa şi laptele şi le încălzeşti puţin. Pui făina într-un bol, presari sarea şi zahărul, fărâmiţezi drojdia şi torni apa şi oul bătut. Începi să omogenizezi aluatul, apoi adaugi uleiul şi frămânţi până devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui într-un bol curat, îl acoperi şi îl laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Pui la fiert piureul de roşii cu uleiul de măsline, oregano sau busuioc şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească 2 minute, la foc mic, apoi dai deoparte. Speli ciupercile, le scurgi şi le feliezi, dai caşcavalul şi Emmentalerul prin răzătoarea mare.

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Împarţi alatul în 2 bile şi întinzi foi de un cm grosime. Ungi fiecare blat cu sos de roşii şi adaugi caşcavalul ras, iar deasupra aranjezi felii de ciuperci. Închei cu un strat de Emmentaler ras, pui pizza în tăvi şi dai la cuptor 12-14 minute, până se coace aluatul şi se topeşte brânza. Scoţi pizza din cuptor, o decorezi cu verdeaţa preferată şi apoi o serveşti.

FOTO Shutterstock