Pizza de post

SAM 1232 jpeg

Această reţetă cu pizza de post am primit-o de la Peşteşan Paula-Iulia din Judeţul Timiş! Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro

Ingrediente

1 cană făină 1/3 cană apa caldă 1 lingură ulei drojdie uscată 1/ 2 lingură miere sare 1 linguriţă granule de usturoi

Pentru umplutură

300 g caşcaval de post (sau tofu natural)

1 ceapă roşie

1 ardei gras

1 conservă de ciuperci

măsline negre feliate

pastă de roşii

1 lingură muştar

sare, piper alb, oregano

1 borcan de porumb dulce

roşii uscate

Mod preparare:

Prima dată se prepară toppingul, se toacă ceapa, ardeiul se taie cubuleţe şi se pune la călit cu puţin ulei. Când ceapa este bine pătrunsă se adaugă măslinele tăiate rondele, 1 lingură pastă de roşii şi 1 linguriţă mică de muştar şi se potriveşte gustul cu sare şi piper alb măcinat. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Într-un castron se pune puţină apă călduţă, 2-3 linguri făină, mierea şi drojdia uscată şi se lasă să stea 15 minute, după se adaugă făina rămasă, uleiul şi se frământă adăugînd praful de usturoi şi sare. Se acoperă cu un prosop şi după ce şi-a dublat volumul aluatul se împarte în 2. Ai nevoie de 2 tăvi cu diametru de 26 cm. Se întinde prima foaie de pizza de post şi se aşază în tavă unsă cu ulei. Se unge foaia cu un strat de topping şi se presară cu boabe de porumb, ciuperci, roşiile uscate şi măslinele rămase. Se presară oregano sau busuioc peste pizza de post, se rade deasupra caşcavalul de post şi se stropeşte cu puţină pastă de roşii. Se poate înlocui umplutura cu cârnat afumat de casă sau salam, depinde de perioada când se prepară.

pizza

pizza

Pizza cu sunca de Praga

Pizza cu sunca de Praga

Pizza cu legume

Pizza cu legume

Pizza napoletana

Pizza napoletana