Mulţumim Georgetei Porceanu din Bucureşti pentru această reţetă.

Ingrediente

1,300 kg trunchi de crap
3 cepe mari
3 căţei de usturoi
1 ardei gras roşu
400 g roşii în bulion
200 ml vin alb
4-5 linguri ulei
sare
piper
1 frunză de dafin
pătrunjel verde
ulei

Mod de preparare

Cureţi, speli şi usuci peştele, apoi îl tai în bucăţi potrivite. Le dai cu sare, atât în interior, cât şi exterior şi le laşi 30 de minute, apoi le prăjeşti uşor, doar cât să se facă pe jumătate.

Separat, încingi cinci linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată peştişori, o ţii până când devine sticloasă şi adaugi ardeiul tăiat fâşii, apoi, după 2-3 minute, pui roşiile, frunza de fafin, sare şi piper, după gust. Ţii la fiert 10 minute, adaugi usturoiul pisat şi torni vinul. Laşi să fiarbă să se combine aromele, torni sosul format într-o tavă şi aşezi în el feliile de peşte. Dai la cuptor, la foc mediu, 40 de minute. Stropeşti, din când în când, peştele cu sosul din tavă. Serveşti plachia presărată cu pătrunjel tăiat fin.

Loading...