Plăcintă ardelenească
Îi mulţumim Ginei Deuşan din localitatea Luna de Jos, judeţul Cluj pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru aluat 1 kg făină 1 ou 2 cuburi drojdie 1 linguriţă zahăr sare apă
brânză de oaie
1 legătură mărar
1 legătură ceapă verde
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Pui făina într-un vas, adaugi sarea, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr. Frămânţi până obţii un aluat pufos, apoi laşi la loc cald până îşi dublează volumul.
Tai mărarul, ceapa verde şi le amesteci cu brânza. Împarţi aluatul în 12-15 părţi egale. Umpli fiecare bucată cu brânză, o întinzi cu sucitorul să fie cât mai subţire, apoi o prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi. Scoţi plăcintele pe şervete absorbante.