Plăcintă ardelenească

Placinta ardeleneasca jpeg

Îi mulţumim Ginei Deuşan din localitatea Luna de Jos, judeţul Cluj pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluat 1 kg făină 1 ou 2 cuburi drojdie 1 linguriţă zahăr sare apă

brânză de oaie

1 legătură mărar

1 legătură ceapă verde

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Pui făina într-un vas, adaugi sarea, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr. Frămânţi până obţii un aluat pufos, apoi laşi la loc cald până îşi dublează volumul.

Tai mărarul, ceapa verde şi le amesteci cu brânza. Împarţi aluatul în 12-15 părţi egale. Umpli fiecare bucată cu brânză, o întinzi cu sucitorul să fie cât mai subţire, apoi o prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi. Scoţi plăcintele pe şervete absorbante.