Dacă ai glicemia crescută sau ţii dietă, poţi pune în plăcinta cu brânză şi stafide fructoză, atât cât îţi place ţie de dulce, în aluat şi în umplutură. Ca să obţii o umplutură pufoasă, ţine brânza de vaci la scurs, apoi mixeaz-o bine.

Plăcintă cu brânză şi stafide - Ai nevoie de

Pentru aluat
375 g făină
250 g unt
2 ouă
125 g zahăr
50 ml lapte
coajă de lămâie
1 praf de copt
1 vârf de sare

Pentru umplutură
1 kg brânză de vaci
150 g făină
4 ouă
200 g zahăr
1 vârf de sare
coajă de lămâie
50 g stafide
30 g fulgi migdale

Pentru glazură
125 g făină
50 g unt
2 ouă
70 g zahăr

Plăcintă cu brânză şi stafide - Mod de preparare

Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi zahărul, laptele, untul topit, ouăle, coaja de lămâie, praful de copt şi sarea. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Laşi la frigider o jumătate de oră.

Într-un vas pui brânza. Adaugi făina, ouăle, zahărul, sarea, coaja de lămâie, stafidele şi fulgii de migdalele. Amesteci până când obţii o pastă omogenă. Pentru glazură, freci gălbenuşurile cu 30 g de zahăr şi cu untul. Amesteci cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Adaugi treptat făina, până obţii un aluat moale.

Scoţi aluatul din frigider, presari blatul de lucru cu făină şi-l întinzi cu sucitorul. Îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie.

Torni umplutura cu brânză, peste care pui glazura. Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

foto: profimedia

Loading...