Plăcintă cu cartofi

placinta de cartofi jpeg

Cartoful este un ingredient-minune în bucătărie cu care poţi face multe trucuri. Cu un cartofi poţi chiar să dregi şi maioneza care s-a tăiat. Cum? Foarte simplu! Pisează un cartof mic şi fiert care va drege şi va da volum maionezei dacă îl adaugi treptat.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

5 cartofi 5 ouă 200 ml smântână groasă 4 linguri telemea de oi rasă 2 linguri făină 4 linguri unt sare

Mod de preparare

Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Îi strecori, îi cureţi de coajă şi după ce se răcesc complet îi tai mărunt. Amesteci cartofii într-un castron mare cu telemeaua rasă, untul moale, ouăle bătute cu smântână şi, la sfârşit, adaugi făina. Potriveşti de sare, dacă mai este nevoie. Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi coci plăcinta circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O porţionezi după ce se răceşte.