Un desert ideal, perfect pentru a îi impresiona pe cei dragi, reţeta de prăjitură cu cremă de căpşuni merită să facă parte din arsenalul tău secret.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:6
  • Timp total:1h
  • Categorie:deserturi, prajituri
Ingrediente

Pentru blat

125 g biscuiţi graham, măcinaţi

70 g zahăr

scorţişoară, după gust

75 g unt, topit

Pentru cremă

85 g jeleuri cu aromă de căpşuni

150 ml apă fiartă

125 ml apă rece

4-5 cuburi de gheaţă

200 g frişcă bătută

700-800 g capşuni, tăiate bucăţele

Mod de preparare

Macini biscuiţii cu graham, apoi îi amesteci cu zahărul, scorţişoara şi untul topit. Aşezi conţinutul uniform într-o formă pentru plăcinte şi dai la rece. Topeşti jeleurile în apă fierbinte. Cand s-au dizolvat complet, torni apa rece şi pui cuburile de gheaţă peste. Laşi câteva minute, apoi combini cu frişca bătută şi mixezi până se formează crema.

Presari bucăţelele de căpşuni înăuntru şi bagi la frigider 30 de minute. Torni umplutura peste crustă. Laşi la rece până se întăreşte. Serveşti cu extra frişcă pe deasupra şi căpşuni.

Sursa http://therecipecritic.com

Loading...