Încearcă o delicioasă plăcintă cu mere, plină de savoare. Conţine nuci şi stafide, care îi dau un plus de savoare. Mai mult, după ce vei gusta această plăcintă, îţi vei aminti de copilărie şi de bucătăria bunicii.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină
150 ml apă
1 praf sare
75 g unt topit

Pentru umplutură

300 g mere
3 linguri stafide
30 ml rom
5 linguri zahăr
1 praf scorţişoară
coajă rasă de lămâie
100 g nuci zdrobite
50 g pesmet
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Cerni făina, faci o adâncitură în mijloc, pui un praf de sare şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare şi îl laşi să se odihnească 30 de minute, la loc călduros, într-un castron acoperit cu un prosop. Cureţi merele şi le îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi le tai felii subţiri. Înmoi stafidele în rom. Într-un castron, amesteci merele, nucile, scorţişoara, zahărul, coaja de lămâie şi stafidele.

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie, pudrat cu făină, şi îl întinzi cât de mult poţi, până obţii o foaie la fel de subţire ca hârtia. O stropeşti cu untul topit şi presari pesmetul.

Aşezi umplutura de mere şi stafide, nivelezi, apoi rulezi plăcinta. O tai cât este încă crudă, o aşezi într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte. La final, pudrezi cu zahăr şi o tai după preferinţă.

Plăcintă cu dovleac, simplă şi delicioasă

Plăcintă cu pere

Plăcinta ciobanului. Sau cum să faci o reţetă simplă şi delicioasă cu carne de pui

Loading...