Plăcintă cu mere triunghiuri

placinta cu mere triunghiuri jpeg

Toamna este şi sezonul merelor, printre altele, deci merită din plin să le prepari în fel şi chip. Fie că sunt în plăcinte, în torturi sau alte deserturi delicioase, merele sunt foarte gustoase şi mai ales sănătoase. Aşadar, prepară plăcintă cu mere triunghiuri, se fac foarte rapid şi sunt excelente când ai musafiri. Iată două reţete delicioase cu mere triunghiuri.

Ingrediente Plăcintă cu mere triunghiuri 1:

  • Mere
  • 2linguri de griş
  • Zahăr după gust
  • Un praf de sare
  • Scorţişoară
  • Foi de plăcintă
  • Ulei

Mod de preparare Plăcintă cu mere triunghiuri 1:

Se dau merele pe răzătoare şi se călesc puţin cu zahăr, scorţişoară după gust şi 2 linguri de griş, care să absoarbă sucul lăsat de mere. Foile de plăcintă se taie fâşii, apoi se pune câte o lingură cu vârf din umplutura cu mere şi griş.

Se formează triunghiuri şi se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se înţeapă peste tot cu o furculiţă, se ung cu ulei şi iaurt (opţional), apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Trebuie să se rumenească pe toată suprafaţa bine. Reţeta nu presupune cantităţi, deoarece se fac câte plăcinte cu mere triunghiuri doriţi. Poftă bună!

Ingrediente Plăcintă cu mere triunghiuri 2:

  • 3-4 mere
  • 50 de grame de zahăr
  • 1 linguriţă mix de: cuişoare, ghimbir, scorţişoară, coriandru
  • 50 de grame de stafide
  • 4 foi de plăcintă
  • 25 de grame de unt
  • 150 de ml lichior de ciocolată

Mod de preparare Plăcintă cu mere triunghiuri 2:

Aceste plăcinte cu mere triunghiuri sunt un pic mai speciale, dar şi mai gustoase. Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie cubuleţe. Apoi, se pun într-o cratiţă la foc mediu. Se adaugă zahărul, mixul de condimente, stafidele şi 100 de ml din lichior. Se acoperă cratiţa şi se lasă la înmuiat cca 5-6 minute. Amestecul se lasă la răcit apoi.

Untul se pune la topit cu celelalte 50 de ml de lichior. Foile de plăcinte se taie în 3 părţi pe lungime. Fiecare foaie se unge cu untul topit în lichior. Se pune câte o lingură din amestecul de mere şi fiecare fâşie se împachetează în formă de triunghi. Acestea se pun într-o tavă pe hârtie de copt şi se lasă la foc maxim timp de 15-20 de minute să se rumenească bine. Poftă bună!