Uşor de preparat, aceasta este o plăcintă recomandată pentrul cei care ţin cură de slăbire sau care suferă de diabet.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
280 g iaurt (2 iaurturi mici)
15 linguri ulei
1 praf de copt
sare
făină, cât cuprinde

Pentru umplutură
700 g pere
50 g nuci
1 linguriţă unt moale
scorţişoară, după gust
îndulcitor, după gust

Mod de preparare

Cerni făina. Într-un bol mai mare, răstorni iaurturile, apoi uleiul şi praful de copt. Amesteci, pui un praf de sare şi făină cât cuprinde, în ploaie. Frămânţi cel puţin 10 minute, până când obţii un aluat elastic, apoi îl dai la rece 20 de minute.

Pentru umplutură, păstrezi 3 pere, iar pe celelalte le cureţi şi le dai prin răzătoarea mare. Separat, topeşti untul şi adaugi perele rase, presari îndulcitor şi scorţişoară, amesteci şi dai tigaia deoparte la răcit. Cureţi perele rămase, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le feliezi.

Întinzi o foaie din aluat, păstrezi o bucăţică din el, apoi o aşezi într-o tavă tapetată. Torni compoziţia pentru umplutură, aşezi feliile de pere şi presari miezul de nucă măcinat.

Întinzi şi restul de aluat, tai fâşii subţiri pe care le aşezi în zigzag peste umplutură. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute.

foto: profimedia

Loading...