Sunt o mulţime de reţete pentru deserturi cu prune. De data aceasta, am ales pentru tine o prăjitură gustoasă, deosebit de aromată şi uşor de preparat.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 ou
120 ml lapte
2 linguri zahăr
1 praf sare
10 g drojdie uscată
2 linguri unt topit
făină cât cuprinde
500 g prune
scorţişoară, după gust

Pentru firimituri:
100 g unt
100 g zahăr
200 g făină

Mod de preparare:

Într-un bol amesteci drojdia cu zahărul (1 lingură), cu laptele, puţină făină şi cu un praf de sare. Laşi să crească maiaua. Pentru firimituri, omogenizezi toate ingredientele până când obţii un aluat sfărâmicios pe care-l păstrezi.

Plum Tray Cake with Crumb (step by step)

Separat, faci un aluat din făina cernută, untul topit şi laptele călduţ. Omogenizezi bine ingredientele, apoi torni maiaua, adaugi oul şi frămânţi în continuare până se încorporează. Laşi la dospit 40 de minute.

Plum Tray Cake with Crumb (step by step)

Cureţi prunele, le tai în două şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un castron şi torni peste ele zahărul tos rămas şi un praf de scorţişoară. Le laşi 30 de minute, până începe să se topească zahărul. Tapetezi o tavă, pui aluatul întins cu sucitorul şi adaugi prunele, cu coaja în jos.

Plum Tray Cake with Crumb (step by step)

Deasupra fructelor presari firimiturile şi dai la cuptor, cam 50 de minute. După ce s-a răcit, tai plăcinta şi o pudrezi. O serveşti atât caldă, cât şi rece.

Plum Tray Cake with Crumb (step by step)

Dificultate medie
1 tavă
Timp de preparare: 2h

Loading...