Plăcintă cu spanac şi ouă

1 placinta cu spanac jpg jpeg

Pentru ca masa de Paşti să fie îndestulată, ai grijă ca de pe ea să nu lipsească plăcinta cu spanac şi ouă.

De ce ai nevoie pentru plăcintă

Pentru aluat

800 g făină 2 pliculeţe praf de copt 100 ml ulei 400 ml apă călduţă 1 praf sare 1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

500 g spanac opărit

200 g brânză de oaie rasă

100 g brânză de vacă rasă

1 ou

sare

piper

4 ouă fierte

1 ou, pentru uns

Cum se prepară plăcinta

Cerni făina, adaugi praful de copt, sarea, faci o gropiţă în ea, apoi torni uleiul şi apa călduţă. Frămânţi bine aluatul şi îl dai deoparte.

Separat, tai spanacul bine scurs, amesteci cele două tipuri de brânză, apoi le combini cu oul şi cu spanacul. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Dai cu făină pe masa de lucru şi întinzi din aluat patru foi pentru tava rotundă, pe care o tapetezi. Aşezi prima foaie, întinzi o parte din umplutură, pui cea de-a doua foaie, umplutuă şi aşezi din loc în loc ouăle firte şi curăţate. Adaugi a treia foaie de plăcintă, umplutură şi acoperi cu ultima şi ungi cu oul bătut.  Dai tava la cuptorul încins în prealabil 25-30 de minute.