Ingrediente

Pentru crustă

360 g făină

110 g unt

1 linguriţă de sare

1 linguriţă de praf de copt

110 ml apă rece

Pentru umplutură

4 bucăţi piept de pui fără os

110 g unt

sare

piper proaspăt măcinat

2 morcovi mari curăţaţi şi tăiaţi felii

1 ceapă mare tocată

3 căţei de usturoi

100 g făină

700 g supă de pui

50 g smântână

200 g mazăre

pătrunjel proaspăt tocat

mărar proaspăt tocat

albuş de ou

sare de mare

Mod de preparare 

Pentru aluat pui făina şi untul la frigider pentru 30 de minute. Apoi, pui făina, praful de copt şi sarea într-un robot de bucătărie şi le mixezi bine.

Adaugi untul şi mai mixezi. Când s-a omogenizat suficient, pui apa rece şi mai amesteci până devine un aluat umed, dar nu lipicios. Din aluat formezi două bile pe care le aplatizezi şi le dai la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutură preîncălzit la 220°C. Ungi o tavă de copt cu unt şi apoi pui hârtie de copt. Asezonezi carnea de pui cu sare şi piper. Îl dai la cuptor pentru 30-40 de minute şi apoi îl laşi 10 minute înainte de a-l tăia cubuleţe.

Într-un vas mare topeşti untul, apoi adaugi ceapa şi morcovii şi laşi să se înmoaie. Pui usturoiul, apoi făina şi laşi până compoziţia face bule. Adaugi supa de pui puţin câte puţin. Aduci la punctul de fierbere şi apoi verşi smântâna, pui carnea de pui, mazărea, pătrunjelul şi mărarul.

Pe o suprafaţă plată, întinde una dintre bucăţile de aluat. Pui foaia într-o formă de plăcintă, întinzi umplutura şi deasupra pui cea de-a doua foaie de aluat. Faci câteva crestături în aluat. Ungi cu ou.

Reduce focul la 180° C şi coci 45 de minute. Laşi să se răcească 15 minute înainte de a servi.

Loading...