Plăcintă de post cu nucă şi gem

placinta post gem nuca jpeg

Pentru cei care vor să ţină post, dar vor să şi mănânce un desert delicios, iată care este propunerea noastră.

Ingrediente

Pentru aluat

750 g făină albă 200 ml apă 6 linguri zahăr 4-5 linguri ulei sare

Pentru umplutură

400 g miez nucă

100 g zahăr

1 borcan gem prune

2-3 linguri cacao

Pentru decor

zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Cerni făina şi o pui într-un vas încăpător. Dizolvi zahărul în apă, adaugi un praf de sare şi torni apa în fir subţire peste făină. Încorporezi uleiul şi frămânţi până obţii un aluat care se dezlipeşte de pe degete.

Dai miezul de nucă prin maşină, adaugi zahărul, cacaua şi gemul şi omogenizezi bine toate ingredientele.

Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi cât mai subţiri. Le ungi cu umplutura de nucă şi gem şi le rulezi. Le pui în tăvi tapetate şi ţii la cuptor la foc mic până devin uşor arămii. Opţional, le pudrezi cu zahăr.