Plăcintă fragedă cu mere şi bezea

Apple Fancy Cakes with Bezé jpeg

Un răsfăţ dulce, prăjitura fragedă cu mere şi bezea va fi chiar şi pe placul celor mai mofturoşi.

Ingrediente Pentru foile de plăcintă 450 g făină 250 g unt 200 g iaurt cremos sare 2 ouă 100 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură griş Pentru bezea 5 albuşuri 5 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru început, pregăteşti umplutura. Dai merele prin răzătoare, le amesteci cu zahărul şi scorţişoara şi le pui la călit 10 minute, până scade toată zeama. Laşi umplutura la răcit. Pentru a pregăti aluatul, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu zahărul. Adaugi ouăle, iaurtul şi făina. La final, pui sarea şi praful de copt. Frămânţi aluatul până devine moale, apoi îl împarţi în două şi rulezi cu sucitorul fiecare bucată. O întinzi pe prima şi o aşezi într-o tavă tapetată.

Presari grişul, torni umplutura de mere şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat pe care o înţepi din loc în loc. Coci plăcinta 40 de minute la cuptorul încins în prealabil. Între timp, baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul. Scoţi prăjitura din cuptor, torni bezeaua peste ea şi o mai coci încă 5-10 minute, până se întăreşte bezeaua.