Plăcintă ţărănească cu ficat

placinta taraneasca ficat jpeg

Reţeta poate fi preparată cu orice tip de ficat sau chiar cu carne. Noi, însă, îţi propunem varianta delicioasă de plăcintă ţărănească cu ficat şi cu varză murată.

Ingrediente pentru plăcintă ţărănească cu ficat

200 g ficat de porc 2 linguri ulei 2 cepe 400 g pulpă de porc 2 linguri untură sare piper 500 g varză murată 1 vârf de cuţit de chimen 1 linguriţă zahăr 400 g aluat foitaj 1 ou

Mod de preparare pentru plăcintă ţărănească cu ficat

Se spală şi se taie ficatul bucăţi mici. Se prăjesc uşor în uleiul încins şi se dă cratiţa deoparte de pe foc. Se topeşte untura şi se căleşte ceapa tăiată mărunt, după care se adaugă carnea de porc tăiată în bucăţi mici. Se lasă câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se pune puţină apă. Se lasă să fiarbă acoperită cu un capac 20-30 de minute, la foc mic.

Se adaugă peste carne varza murată tăiată fideluţă şi chimenul. Se lasă pe foc 10 minute, se adaugă zahărul, ficatul şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească.

Din foietaj se întind două foi subţiri. Se împarte amestecul cu varză şi se aşază pe fiecare foaie, se rulează şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Rulourile se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la foc mic. Astfel, ai obţinut cea mai bună plăcintă îarănească cu ficat!

sursa foto: Profimedia