Plăcinte cu carne tocată

placinte jpeg

Dintr-un pachet cu aluat foitaj poţi face atât de multe preparate, atât dulci, cât şi sărate. Aceste plăcinte cu carne tocată sunt o idee numai bună de pus în practică.

De ce ai nevoie pentru plăcinte cu carne tocată

1 pachet aluat foitaj

500 g carne tocată de pui

1 albuş

1 lingură unt

1 praf de sare

piper

1-2 căţei de usturoi

Pentru sos

2 linguri unt

2 linguri făină

200 ml lapte

1 praf de sare

1 praf nucşoară, opţional

Cum se prepară plăcintele cu carne tocată

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi condimente, după gust şi laşi să fiarbă, amestecând constant, până când scade apa lăsată.

Pentru sos, topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi laşi până când capătă consistenţa unei paste, apoi torni laptele şi omogenizezi. Adaugi condimentele şi amesteci până se îngroaşă sosul.

Întinzi foile de aluat decongelate, le împarţi în bucăţi egale, pui 1-2 linguri de carne, puţin sos şi ungi marginile cu albuş. Lipeşti colţurile ca la plăcintele poale-n brâu şi le aşezi în tavă. Le ungi cu albuşul rămas şi le ţii în cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://bloomingbitesphotography.com

http://bloomingbitesphotography.com