Plăcinte cu şuncă, reţeta pas cu pas

placinte cu sunca jpeg

Gustoase şi uşor de preparat, plăcintele cu şuncă şi ciuperci pot fi gustarea ideală pentru zilele în care alegi să mergi la picnic cu cei dragi.

Ingrediente Pentru aluat ● ½ lingură drojdie ● ½ cană apă ● 1 linguriţă rasă zahăr ● 500 g făină ● ½ lingură ulei ● ½ lingură sare Pentru umplutură ● 5 linguri sos de roşii ● 100 g caşcaval ras ● 7-8 ciuperci ● 1 conservă porumb ● 2-3 fire pătrunjel ● 5 felii şuncă

Înmoi drojdia în apă caldă cu zahăr şi o amesteci cu 2-3 pumni de făină până când începe să facă bule. Laşi coca să crească aproximativ o oră, la loc cald. Cerni făina rămasă şi o combini cu plămădeala, uleiul şi cu sarea. Frămânţi până când nu se mai lipeşte de mâini. O laşi la dospit.

image

Împarţi aluatul în 4-5 bucăţi egale, peste care presari puţină făină şi le întinzi cu făcăleţul.

image

Ungi fiecare bucată cu sos de roşii, pui caşcavalul, ciupercile feliate, porumbul, pătrunjelul tocat şi bucăţile de şuncă tăiate fâşii.

image

Împătureşti la jumătate şi rulezi marginile plăcintelor spre interior. Le pui într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt şi le laşi la cuptor până când se rumenesc.

image