Plăcinte umplute cu dovleac

Pumpkin pastries with kardamom and coconut jpeg

În loc de cele cu brânză şi stafide, poţi prepara plăcinte umplute cu dovleac. Sunt senzaţionale.

De ce ai nevoie pentru plăcinte

1 pachet aluat foitaj 800 g

1 kg dovleac curăţat

3 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă sare

Pentru uns

1 gălbenuş

1 lingură lapte

Cum se prepară plăcintele

Ţii aluatul foitaj la decongelat.

Dai dovleacul prin răzătoare, apoi îl amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Ulterior, îl storci bine de zeamă şi-l amesteci cu zahărul şi cu scorţişoara.

Întinzi cele 4 fâşii de aluat, le decupezi în pătrăţele şi le umpli cu amestecul de dovleac. Aduni colţurile pătratului astfel încât să obţii plăcinte în formă de pacheţele.

Pui plăcintele pe o tavă în care ai întins hârtie de copt, le ungi cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi le coci 30 de minute în cuptorul încins.