Reţetă tradiţională din inima Moldovei, poale-n brâu a fost preluată şi iubită de orice român în orice colţ de ţară ori chiar de lume. Aroma ademenitoare te îmbie de la distanţă şi te trimite în curte la bunica, ori în braţele mamei.

Poale-n brâu. Reţetă tradiţională - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat
1 kg făină
500 ml lapte
1 lingură zahăr
30-40 g drojdie
sare

Pentru umplutură
500 g brânză de burduf
2 linguri coajă de lămâie
4 ouă
2 linguri mălai cernut
4-5 linguri zahăr
2 căni ulei

Poale-n brâu. Reţetă tradiţională - Mod de preparare

Amesteci făina proaspăt cernută cu sarea, drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Frămânţi aluatul 5-6 minute şi laşi la dospit până îşi dublează volumul. Amesteci brânza de burduf cu coaja rasă de lămâie şi ouăle, puse unul câte unul. Când s-a omogenizat, adaugi mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces, se va umfla frumos şi nu se va simţi în plăcintă.

Întinzi o foaie din aluat. Îl împarţi în pătrate şi pui pe fiecare umplutură de brânză. Strângi marginile foii de aluat, unindu-le la mijloc. Încingi uleiul într-o tigaie de teflon, pui plăcintele pe rând, dai focul mic. Acoperi tigaia cu capac şi laşi să se rumenească 3-4 minute. Le presari cu zahăr tos şi le pui una peste alta. Serveşti poalele-n brâu calde sau reci.

Loading...