Poale-n brâu. Reţetă tradiţională

2 shutterstock 1501461605 jpg jpeg

Reţetă tradiţională din inima Moldovei, poale-n brâu a fost preluată şi iubită de orice român în orice colţ de ţară ori chiar de lume. Aroma ademenitoare te îmbie de la distanţă şi te trimite în curte la bunica, ori în braţele mamei.

Poale-n brâu. Reţetă tradiţională - Ingrediente (8-10 porţii)

Pentru aluat

1 kg făină

550 ml lapte

1 lingură zahăr

50 g drojdie proaspătă

sare

Pentru umplutură

600 g brânză veche de oaie

2 linguri mălai

4 ouă

200 g smântână

Poale-n brâu. Reţetă tradiţională - Mod de preparare

Amesteci făina proaspăt cernută cu sarea, drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Frămânţi aluatul 5-6 minute şi laşi la dospit până îşi dublează volumul. Amesteci brânza dată prin răzătoare cu ouăle şi smântâna. Când s-a omogenizat, adaugi mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces, se va umfla frumos şi nu se va simţi în plăcintă.

Întinzi o foaie din aluat. O împarţi în pătrate cu latura de 12 cm şi pui pe fiecare o lingură de umplutură de brânză. Strângi marginile foii de aluat, unindu-le la mijloc. Aşezi plăcintele în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30-35 de minute, până se rumenesc.

Dacă doreşti, presari zahăr pudră când le scoţi din cuptor. Serveşti poalele-n brâu calde sau reci.

FOTO Shutterstock