Prăjitura Bounty cu cocos şi ciocolată

1 prajitura bounty jpg jpeg

Prăjitura Bounty cu cocos din belşug, făcută acasă, este un real deliciu, fiind unul dintre deserturile favorite ale copiilor. Unii spun chiar că este mai bună decât batoanele care se regăsesc în comerţ, aşa că te invităm, în care în care nu ai încercat-o deja, să o prepari şi tu! Iată reţeta de prăjitură Prăjitura Bounty cu cocos şi ciocolată!

Ingrediente pentru Prăjitura Bounty

Pentru blat

  • 6 ouă
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt cu şofran
  • 1 vârf linguriţă sare
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml lapte

Pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 8 linguri griş
  • 2 linguriţe esenţă de lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 150 gr nucă de cocos
  • 1 vârf linguriţă sare

Pentru glazură:

  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 gr ciocolată albă
  • 2 linguri frişcă lichidă

Mod de preparare prăjitură Bounty

Preparare blat: Într-un castron atânc, se mixează bine untul scos în prealabil din frigider cu zahărul şi puţină sare până când se formează un amestec cremos. Se adaugă ouăle şi laptele, amestecând în continuare. În compoziţia obţinută se adaugă praful de copt şi cacao şi se amestecă foarte bine. Compoziţia de blat este gata şi se toarnă într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor timp de 30-35 de minute. Când este gata se scoate din tavă şi se lasă la răcit.

Preparare sirop: Se pune zahărul într-un vas şi se caramelizează amestecând pentru a nu se arde. Zahărul topit complet se diluează cu lapte şi se lasă pe foc până se obţine siropul. Se toarnă peste blatul răcit. 

Preparare cremă: Grişul se amestecă cu laptele, cu zahărul şi cu puţină sare şi se pune pe foc, amestecând pentru a nu se prinde pe fund. Se ţine până când se îngroasă precum o budincă. Se ia de pe foc şi se adaugă untul, esenţa şi nuca de cocos. Crema obţinută se toarnă fierbinte peste blatul însiropat şi se lasă să se răcească. 

Preparare glazură: În baie de aburi se topeşte ciocolata neagră şi se adaugă jumătate din frişca lichidă. Într-un alt vas se repetă procedura cu ciocolata albă. 

Pentru glazura de ciocolată, punem într-un vas pe baie de aburi ciocolata neagră mărunţită şi frişca lichidă, aferentă, iar în alt vas ciocolată albă şi frişcă lichidă. Glazura neagră se toarnă peste prăjitură, în timp ce glazura albă se modelează deasupra celei negre pentru a obţine un duo. Se lasă iar la rece, apoi se taie şi se serveşte.

Poftă bună!