Prăjitură „bulgări de zăpadă“ cu ciocolată

prajitura bulgari de zapada fulgi de ciocolata jpeg

Pentru această prăjitură, este esenţial să foloseşti pudră de cacao neîndulcită, alături de o doză bună de fulgi de ciocolată.

Ingrediente

120 g unt moale, la temperatura camerei 1/2 cană zahăr pudră 1/4 cană pudră de cacao neîndulcită esenţă de vanilie 290 g făină 1/2 linguriţă sare 3/4 cană fulgi de ciocolată (din comerţ) 1 cană – 1/2 cană zahăr pudră în plus, pentru a pudra prăjiturile

Mod de preparare

Încălezeşti cuptorul. Pui hârtie pergament în una sau două tăvi de copt prăjiturile.

Amesteci cu un mixer electric untul, jumătate de cană de zahăr pudră, pudra de cacao şi esenţa de vanilie, până obţii o cremă pufoasă. Adaugi făina şi sarea şi amesteci până când aluatul devine consitent şi se ţine bine. Încorporezi în aluat fulgii de ciocolată. Dacă aluatul tău este prea moale, îl dai la rece până când îl poţi modela cu uşurinţă cu mâinile.

Iei cu o lingură mare şi adâncă din compoziţie şi formezi mai multe bile din aluat. Pui prăjiturile sub formă de bulgări de zăpadă pe tava de copt pregătită.

Dai la cuptor prăjiturile „bulgări de zăpadă“ şi le coci 7-10 minute, până când partea de jos este uşor maronie şi partea de deasupra nu mai este lucioasă. Scoţi prăjiturile din cuptor şi le laşi 5-10 minute să se răcească, până când le poţi manevra cu uşurinţă.

Umpli un bol mic cu 1 cană de zahăr pudră şi dai prin el fiecare „bulgăre de zăpadă“, până este complet acoperit. Pui prăjiturile pe un platou, să se răcească. Atunci când s-au mai răcit, le dai încă o dată prin zahăr pudră, dacă doreşti.

Sursa: crazyforcrust.com