Prăjitură cremoasă cu ciocolată

prajitura jpeg

În zilele friguroase, simţit mai mult decât oricând nevoia de a mânca ceva dulce. Aşa vei avea un motiv în plus să prepari această prăjitură cremoasă cu ciocolată.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 1h10
  • Categorie: desert

Ingrediente

Pentru blat

300 g biscuiţi digestivi

4 linguri cacao

1 lingură zahăr

5 linguri unt

Pentru cremă

450 g cremă de brânză simplă

100 g zahăr

3-4 linguri cacao

150 g iaurt grecesc

2 ouă

150 g ciocolată neagră

1 lingură cacao

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cacaua. Aşezi blatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor 8-10 minute.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Încorporezi cacaua, iaurtul şi 100 g de ciocolată topită, apoi ouăle, unul câte unul. Torni compoziţia peste blat şi o dai din nou la cuptor 60-70 de minute.

Stingi focul şi laşi prăjitura la cuptor alte 30 de minute. Topeşti restul de ciocolată şi decorezi prăjitura după imaginaţie.

Sursa https://cookinglsl.com

https://cookinglsl.com