Prăjitură crocantă cu caramel şi ciocolată

ciocolata crocanta jpeg

Dacă îţi plac deserturile cu blat crocant, trebuie să încerci această reţetă de prăjitură cu ciocolată şi caramel, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente

400 g biscuiţi graham

230 g unt, cubuleţe

200 g zahăr

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 vârf linguriţă sare

265 g fulgi de ciocolată

65 g nuci pecan

Mod de preparare

Aşezi biscuiţii unul lângă altul, într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Într-un vas, combini untul, esenţa de vanilie şi sarea, la temperatură medie. Amesteci continuu, până când zahărul se topeşte şi capătă o culoare aurie, aproximativ 10-15 minute.

Torni cu grijă compoziţia caldă peste biscuiţi, în tavă. Presari uniform fulgii de ciocolată. Nivelezi, dacă este nevoie. Decorezi cu nucile mărunţite. Laşi la răcit, timp de 1-2 ore. Tai în bucaţi potrivite. Serveşti imediat.

Sursa http://damndelicious.net