Afinele reduc nivelul colesterolului, stimulează regenerarea celulelor cerebrale şi îmbunătăţesc memoria.

Ingrediente

Pentru blat
300 g biscuiţi digestivi
125 g unt

Pentru cremă
200 g mascarpone
200 g cremă de brânză
200 g frişcă
150 g zahăr pudră
1 plic gelatină incoloră
100 g afine
1 plic tort-gelee roşu
frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece 30 de minute.

Mixezi mascarpone, adaugi crema de brânză, zahărul pudră şi frişca bătută. După ce s-au omogenizat, încorporezi gelatina incoloră, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La final, adaugi afinele spălate şi scurse, păstrezi câteva pentru decor. Torni compoziţia peste blat, o nivelezi şi o dai la rece 1 oră. Prepari tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl torni peste prăjitură şi o laşi din nou la rece peste noapte. Decorezi cu afinele păstrate şi frunze de mentă.

Loading...